BILDER!

Nu antligen har jag fatt upp mina ackliga bilder! Eller ackliga, fina ar de iaf haha. Klicka bara nedan sa hittar ni dem :)

http://www.facebook.com/album.php?aid=71777&id=504597905&l=a10c1b0e6b

Idag var jag tvungen att ga till Kili sjalv for forsta gangen! Det funkade bra och jag hittade, det ar typ bara rakt fram haha. Fast en LANG bit, jag kollade tiden idag (for ovanlighetens skull) och det tog 35 minuter aven nar jag gick fort! Om det ar varmt eller fuktigt vader (som det var idag) ar man svettig sa in i nar man kommer fram. Det finns annars en genvag dar man far ga genom andras majsodlingar och tradgardar haha, men om det har regnar en hel natt blir det en grymt lerig senvag istallet.. Idag hade jag iaf min forsta engelskalektion. Det var svarare an vad jag trodde, men lite tror jag att jag larde dem iaf!

Det har ar ett stalle dar ingen vet vad air condition, deo eller normalsnabbt internet ar. Alla "butiker" ar som sma shopar med dar namnen star pa stora coca-cola skyltar, alla med samma typsnitt, precis som pa filippinerna!

Pa torsdag morgon kommer de och hamtar mig, Sofie (en tjej fran Halmstad som jobbar pa ett annat barnhem) och Elin (jobbar med mig pa Kili) for att dra ivag pa vart fyra-dagars safari :) Vi ska bo en natt i Lodge och tva natter i ett talt mitt i savannen! Tydligen kan man fa besok mitt i natten av buffalon eller "bush pigs" som letar efter nagot gott, men det blir bara kul. Vi kommer aka till Lake Manyara, Ngorongoro och Serengeti national parks, bland de basta som finns i varlden och dar det finns riktigt stor chans att se "the big five"

Saknar er alla hemma, vi hors igen efter sa snart vi har overlevt safarin! Baadaye <3

Halla ja ;)

Heeej igen!

Nu har jag varit en hel vecka pa Kili Centre, och shit va intryck man far. I torsdags och igar var vi runt med Hilary (chauffor) och Robert (socialarbetare) fran Kili och akte runt pa hembesok hos vissa av barnen pa centret och hos 7 barn som har HIV som Kili Centre ocksa stodjer. Nar man aker runt bland dessa forstar man hur bra barnen har det egentligen pa barnhemmet, det var en familj dar mormodern tog hand om akern, barnen och allting. De bodde 10 pers i ett hus stort som ett skjul, och nar vi gick in dar sag vi att det aven bodde en ko (!) och tre ankor i skjulet! Helt sjukt. Pa mandag ska jag borja undervisa barnen i engelska, matte och lite allt annat som sanger (de alskar att sjunga!) och rita. Det som ar sa bra ar att barnen samtidigt lar mig lite swahili, har lart mig hur man halsar pa olika satt, hur man raknar till tio, lite djur och sant! Lar mig hela tiden! :)

Annars trivs jag har i Moshi jattebra,det ar san skon stamning och aven om massa manniskor ropar mzungo (viting) efter en ar det oftast med ett leende pa lapparna :)


Det har internethelvetet ar saaa javla segt, det ar darfor det gar sa daligt med bilderna. Ska forsoka lagga upp iaf EN bild pa facebook.

Forresten har vi bokat det. SAFARI pa torsdag! Jag ska se Lejonkungen liiiiiiiiiive ;D


Helloooo Africa!

Namen tjenare! Har sitter man pa ett internetcafe i Moshi town, Tanzania ;) Efter fem dagar har man antligen hittat till en dator med internetuppkoppling. Eftersom jag bor pa ett stalle som ligger utanfor stan maste man ta en dalla-dalla (typ skanetrafiken fast med mycket mindre bussar och mycket fler personer, haha) eller en taxi till stan! Men om man val valjer att ga ner far man pa den turen se en massa folk som ropar "Jambo", barn som bar hinkar med vatten pa huvudet och getter overallt man ser.

Enda sen jag forst landade i Afrika, etiopien alltsa, har jag kannt san gladje och uppspelthet! (Heter det sa?) Har ar allting sa himla annorlunda och saaaaa haftigt och nice sa det gar inte att beskriva! Just Moshi, ligger i norra Tanzania och har ar det - ovantat nog - mycket gront! Massa trad och buskar och grejer och sedan ligger det ju precis vid Kilimanjaro sa omgivningen med bergen ar sa otroligt vacker.

Jag har varit pa barnhemmet i tre dagar nu. Jag maste saga, jag tror inte jag hade kunnat hitta nagot battre. Personalen ar sa bra och barnen ar sa underbara. Jag ar sa glad att jag kom hit ifall det skulle hjalpa dem det minsta! Vi har gjort lite allt mojligt, jag har lart dem "the lions sleep tonight" och "blinka lilla stjarna" och idag lekte vi lite lekar med dem :) Jag har dessutom hunnit prova den omtalade ugali, majsgroten. Den var inte sa farlig, mest torr och osmaklig haha.

Jag hoppas jag kan skriva igen snart :) Saknar er alla dar hemma!

PussoKram

(PS. Forlat, jag kunde inte ladda upp nagra bilder idag, mina bilder ar for stora! Nasta gang!)

Det första riktiga inlägget från MIG SJÄLV, haha

Bra jobbat Bubbsan! Storasyster tackar och bugar för den fina designen, nu kan man skämmas lite mindre i alla fall. Kolla in hennes blogg med, hon skriver vaaaarje dag på vwrang.blogg.se ;)

Oh well, packningen är klar och den första malariatabletten har tagits.. Hoppas att det inte är den som har fått mig illamående bara.

Nu får vi se hur flygningen artar sig, först är det Stockholm - Rom - Addis Ababa. I Etiopien får jag byta flyg till ett som först går till Nairobi och SEN kommer jag till Kilimanjaro International airport, vilken jäkla resa! Där blir jag uppickad av de folk jag ska volontärjobba hos. Hoppas de är bra typer, annars står jag där ensam i norra Tanzania ;) Men så ska det inte bli!

Wawa, måste dra nu för JAG SKA TILL AFRIKA!

Pussokram


Hej hej, det första RIKTIGA inlägget :-)

Hola amigos! Vivian här på Nattas blogg. har nämligen fixat upp den så den blivit fiiiiin. visst va headern nice? HEHE. MEn iaf, hon åker snart till TANZANIA den jäveln för att göra volentär jobb... för er som inte vet var de ligger så ligger  de i afrika. yes.. jag är nervös och rädd för hennes skull. Men hon är en smart kvinna och skulle INTE och jag säger INTE natasha, låta sig själv hamna i problemos :). okej. bra. nu e jag färdig här... såvida natasha inte vill att jag ska ändra på den igen :p men aja! puuus&kraam homies


HEJ PÅ DIIIG!

hejhej, test inlägg TEEESTT

RSS 2.0