TAXI?!

Hapana asante... Sitter i Stone Town och skriver mitt sista inlagg fran Tanzania. Mina sista dagar vid stranden pa Kendwa var baaara slappande och god mat (hummer t.ex! faan va gott det var). Nar det forsta ganget hade akt hem traffade jag pa ett annat gang, tre sjuksyrror fran Sverige. De var nog de forsta svenskar jag har traffat i Tanzania om man inte raknar med dem pa Amans, kandes lite konstigt. Solen var inte heeelt pa min sida, sarskilt nar min sista soldag borjade med mulet och ooooosregn, harligt! Den formiddagen spenderades med att spela kort. Sen kom solen antligen fram och DEN var stark. Brande mig pa jattekonstiga stallen som laren.

Jag sa i alla fall bye bye till strandlivet igar och drog till Stone Town for att fixa shoppingen, har otroligt nog knappt kopt nagonting fram tills nu. Stone Town ar jattefint, massa sma grander som ar byggda i arabisk stil. Religionen som styr har ar ocksa arabisk - muslimskt alltsa - sa overallt gar flickor och kvinnor runt i burqas och mannen i sina hattar. De klassiska boneutropen man brukar hora har jag faktiskt missat. Havet ar typ lika vackert har som pa Kendwa, fast stranden inte lika fin. Idag och igar har jag gatt igenom stan och forsokt handla allt "maste" innan man kommer hem (las souvenirer) och eftersom det ar lagsasong kommer det fram 563 man i minuten som vill "prata" eller salja nagot. Suck. Men det har gatt bra anda aven om jag har svettats ihjal i och med att man inte ska visa knan och axlar :P Igar kakade jag pa kvallsmarknaden, ett mycket populart hang bland bade mzungus och lokala eftersom man far mat billigt :D Vad sags om "spiced" hummerspett for 18 spann? Tryckte i mig mat for 30 spann och blev proppmatt.

Tidigare idag traffade jag aven det tjeckiska paret som akte med mig fran Moshi. Vi satt pa Mercurys (uppkallad efter mr Freddy sjalv som ar fran Zanzibar) och fikade, their treat :) De hade ocksa haft det bra, skont att veta. Lite bilder nedan eftersom internet dampar...

http://www.facebook.com/album.php?aid=81404&id=504597905&l=1b43fd53a7

Zanzibar ar sjukt vackert och riktigt skont, men jag saknar Kili redan. Onskar nastan att jag hade gjort Zanzibar lite tidigare sa att jag kunde vara med barnen nu... Jag har iaf bestamt mig for att komma tillbaks till Kili igen, aven om det blir tidigast nasta ar. Sa bra jag har haft det har i mina tva manader i Tanzania, jag har lart kanna underbara manniskor som jag aldrig hade traffat annars, jag har haft en vild fullvuxen elefant tre meter fran mig, jag har krockat for forsta gangen, jag har varit med i en tanzaniansk rattegang och jag har upptackt sidor hos mig som jag inte trodde jag hade... Tack. Asante sana.

Ninapenda Tanzania sana. (med betoning pa za) Badae <3


RSS 2.0